Osebna orodja
Nahajate se tu: Domov Izdelki Prometno-informacijski sistemi MHP 50
MHP 50
 
Prikazovalnik hitrosti.
 

Splošen opis

Naprava ima vgrajen mikrovalovni radar za merjenje hitrosti vozil. Izmerjene vrednosti sproti prikazuje. Podatki o hitrostih in številu vozil se beležijo v notranji pomnilnik, kjer so na voljo za kasnejšo obdelavo.

S priloženo programsko opremo je možno pridobljene podatke prenesti iz naprave, jih obdelati in tabelarično ali grafično predstaviti v programu Microsoft Excel.

Za prenos podatkov in izvajanje nastavitev se običajno uporablja prenosni računalnik, katerega priključimo neposredno na vgrajen serijski vmesnik naprave. Pri modelih z vgrajenim modemom (opcija) je oboje možno izvajati tudi na daljavo preko GSM/GPRS omrežja.

Obstajajo tudi izvedbe čelne plošče s prometnim znakom in vgrajenim dodatnim prikazovalnikom. Napise in vsebino znakov je možno prilagoditi zahtevam stranke. Galerijo različnih izvedb najdete tukaj

Ob prekoračeni omejitvi lahko izpis hitrosti utripa (nastavljivo) in s tem dodatno opozarja voznike.

 

Tehnični podatki

Obdelava podatkov

Zabeležene podatke obdelujemo s programom MS Excel. Izrišemo lahko grafe, ki prikazujejo število zabeleženih vozil v odvisnosti od časa, razporeditev vozil po hitrostnih razredih, največjo in povprečno hitrost v danem časovnem obdobju. Število vozil je možno predstaviti tudi v tabeli s prikazanimi urnimi in dnevnimi vrednostmi. Nekaj slikovnih primerov obdelave podatkov si lahko ogledate tukaj.

 

 
Akcije dokumenta